Контрабанда зброї з України — з’явилася реакція Європолу

Європол заявив, що тісно співпрацює з українськими посадовцями, щоб зменшити загрозу незаконного обігу зброї до Європейського Союзу.

Контрабанда зброї з України — з’явилася реакція Європолу

Європол наголосив на повній довірі до України, адже вона впроваджує нові заходи щодо моніторингу та відстеження вогнепальної зброї.

Щодо війни в Україні, Європол попередив, що поширення вогнепальної зброї та вибухових речовин в Україні може призвести до збільшення незаконного обігу вогнепальної зброї та боєприпасів до ЄС через встановлені маршрути контрабанди чи онлайн-платформи. Ця загроза може навіть зрости після закінчення конфлікту, — заявили в організації.

Організація наголосила, що Україна продовжує дотримуватися вказівок і співпрацювати у справах, що становлять інтерес для внутрішньої безпеки ЄС.

21 липня Європол заявив, що має докази про контрабанду зброї з України. Офіційний представник Ян Оп Ген Оорт розповів, що з України вивозять стрілецьку зброю, а слідчі з країн-членів ЄС мають дані про торгівлю важким озброєнням.

Читайте також


Людство входить у фазу глобального конфлікту по всій планеті — Юрій Буздуган

Іран атакував балістичними ракетами Ірак біля консульства США. Своєю чергою, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що попереду на світ чекає ще складніший період, аніж зараз, і Британії з союзниками варто готуватися до серйозних загроз і подбати, щоб їхня міць виглядала переконливим фактором стримування. Чи розпочнеться нова світова війна та як це вплине на Україну, розбиралися з експертом-геополітиком Юрієм Буздуганом.