В МЗС Румунії відреагували на мапу Медвєдєва з мріями про поділ України

В МЗС Румунії назвали пропагандою та дезінформацією поширену заступником голови Радбезу РФ Дмітрієм Медвєдєвим мапуз «планом поділу» України між сусідніми державами.

Про це йдеться у заяві офіційного Кишинева.

«Ми вважаємо такі дії частиною інструментів пропаганди та дезінформації, які РФ використовує вже тривалий час… Якісь „пропозиції“ та „аналізи“ з випадковим перемальовуванням кордонів держав і підбурюванням до порушення міжнародного права — не більш ніж цілковито невдалі спроби виправдати власні дії, що порушують заснований на правилах міжнародний порядок», — заявили в МЗС Румунії.

У заяві додають, що Румунія повністю підтримує суверенітет і територіальну цілісність України у межах міжнародно визнаних кордонів та засуджує неспровоковану й невиправдану агресію РФ.

«Румунія є і залишиться партнером України і підтвержує повну підтримку й глибокі співчуття українському народу», — зазначає МЗС.

Офіційний Кишинів також висловлює підтримку наданню Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

Як повідомляла «Українська правда», Медвєдєв опублікував мапу, створену нібито «західними аналітиками», з поділом всієї території України крім Київщини між її сусідами. На ній Румунії «віддали» Чернівецьку й Вінницьку області.