Звірства росіян: експерт розповів, яким чином злочинців вдасться притягнути до відповідальності

Українським силам спецоперації треба викрасти виконавців та доставити їх до суду.

Мислитель, геополітик Юрій Буздуган
Мислитель, геополітик Юрій Буздуган

Про це під час ефіру заявив мислитель, геополітик Юрій Буздуган.

«Те, що росія програє війну, вже зрозуміло всім. Вона програє війну на полі бою. Тому кидає в бій свій останній аргумент. Війна переходить з силового зіткнення в цивілізаційне зіткнення. Рашисти починають застосовувати засоби, які проти них не будуть застосовувати цивілізовані народи. Зокрема, вбивати полонених, знущатися та катувати мирне населення, ґвалтувати дітей. Це означає, що вони програли. При цьому вони хочуть, щоб програли ми. Але як ми можемо програти, якщо видно, що виграємо на полі бою», — каже Ю. Буздуган

За його словами, всі злочинці мають бути покарані.

«Відповідь цивілізованого народу в таких випадках — притягнути до відповідальності всіх виконавців та тих, хто віддавав наказ. Сьогодні це не проблема. Також має бути покарано політичне керівництво, яке це організувало. Всі злочинці мають бути покарані по демократичним процедурам. Має відбутися суд, який має визнати це злочином. Тобто має бути рішення українського суду. Для цього треба подати в суд, щоб ми мали переслідувати виконавців та організаторів злочинів», — Буздуган.

Він підкреслив, що не виконавці не організатори звірств в Україні не ходять з охороною.

«Що заважає нашим силам спецоперації викрасти виконавців та доставити їх до суду. Ми можемо організувати нову Гаагу по цим справам. Всіх злочинців можна виловлювати по- одному. Нагадаю, що вчора вдалося вбити лідера Алькаїди. Це було зроблено настільки професійно, що ніхто крім нього не постраждав. Тому всі злочинці мають усвідомити, що всіх їх покарають за злочини. Декількох з них треба покарати прямо зараз. Не чекаючи перемоги. Після цього інші подумають, чи виконувати злочинні накази», — резюмує експерт.