Корбан розповів, за що його позбавили громадянства

Керівник штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан, який не може повернутися в Україну через призупинення його українського громадянства, не розуміє підґрунтя такого рішення президента Володимира Зеленського

Керівник штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан
Керівник штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан

Про це він розповів ЗМІ.

Геннадій Корбан розповів, що його звинувачують у численних контактах і кількох зустрічах із членкинею Республіканської партії США Вікторією Спартц, яка виступила з публічними звинуваченнями на адресу керівництва Офісу президента України. Однак він стверджує, що зустрічався з конгресвумен лише одного разу, коли вона була проїздом у Дніпрі, та й то з ввічливості.

«Оскільки Вікторія Спартц брала, наскільки я поінформований, участь у підписанні ленд-лізу для України, і там навіть, здається, президент Байден подарував їй ручку, якою підписав ленд-ліз, вона стояла в нього за спиною — теж людина відома… Ну як можна не зустрітися з людиною, якщо вона проїжджає повз?» — сказав Корбан.

Він запевнив, що під час зустрічі не обговорював із американкою ні співробітників Офісу президента, ні обстановку в Україні та жодних контактів із нею не підтримує.