В Україні вже цього року відновлять роботу бренди, які пішли через війну

Зокрема, Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti, H&M. Про це в ефірі «Українського радіо» розповів голова Української ради торгових центрів Максим Гаврюшин.

В Україні вже цього року відновлять роботу бренди, які пішли через війну
В Україні вже цього року відновлять роботу бренди, які пішли через війну

Насамперед вони повернуться до Києва та регіонів, де немає активних бойових дій.

Голова Української ради торгових центрів додав, що основним критерієм, який гальмує повернення цих компаній на український ринок, є бюрократія:

«Для цих компаній дуже важливим є фактор безпеки своїх співробітників. Я знаю, що українські офіси дуже наполегливо звертаються до головних офісів з проханнями розпочати роботу. Адже компанії протягом майже 6 місяців не мають змоги заробляти, хоча, наскільки я знаю, зарплату працівникам виплачували. Тому треба відновлювати роботу та надавати можливість працювати людям».

«Асортимент товарів не зміниться. Ті бренди, які зараз будуть відкриватися, будуть залишати той самий асортимент товарів, як і в магазинах в Європі. Це будуть ті ж товари, які б вони завозили, якби не було війни. Тобто це будуть нові колекції, які зараз продаються в Польщі або іншій європейській країні», — повідомив Максим Гаврюшин.