росія попереджає ЄС про наслідки призупинення візового режиму

росія в середу попередила Європейський Союз про наслідки, пов’язані з рішенням блоку повністю призупинити дію угоди про спрощення візового режиму між Європейським Союзом і рф.

росія попереджає ЄС про наслідки призупинення візового режиму

«Порушення, обхід або вихід ЄС з угоди про спрощення візового режиму з росією не залишиться без наслідків. Ми самі будемо вирішувати, чи будуть ці заходи симетричними, асиметричними чи такими, на які ЄС не очікує», — заявив інформаційному агентству заступник міністра закордонних справ росії Олександр Грушко.

«Якщо Брюссель знову вирішить вистрелити собі в ногу, то це їхній вибір», — сказав він.
Після дводенної неформальної зустрічі в Празі міністри закордонних справ ЄС у середу досягли політичного консенсусу щодо повного призупинення дії угоди про спрощення візового режиму між Європейським Союзом і росією.

Верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що це рішення «суттєво зменшить кількість нових віз, які видають країни-члени ЄС», враховуючи, що процес стане складнішим і триватиме довше.

Візи вже були обмежені для деяких категорій громадян росії. Боррель сказав, що на даний момент це не юридичний текст, а лише політична угода.


Джерело: CNN