Бунт, який набирає обертів — експерт про призупинення введення нових російських підрозділів в Україну

Російське командування зупинило відправку сформованих підрозділів до України, йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України 12 вересня.

Бунту, який набирає обертів - експерт про призупинення введення нових російських підрозділів в Україну
Бунту, який набирає обертів - експерт про призупинення введення нових російських підрозділів в Україну

«Військове командування Російської Федерації призупиняє відправку нових, вже сформованих, підрозділів на територію України. Поточна ситуація на театрі бойових дій і недовіра до вищого командування змусила велику кількість добровольців категорично відмовитись від перспективи служби в бойових умовах», — йдеться в зведенні.

За даними штабу, ситуацію погіршує ставлення до поранених військових у Росії: «у російських шпиталях свідомо спрощуються діагнози та характер бойових травм, не надається час на реабілітацію, щоб швидше повернути військовослужбовців у зону бойових дій».

Політолог-міжнародник Володимир Воля, каже, що для того, щоб призупинити введення нових російських підрозділів в Україну в рф може бути кілька причин. А саме:

«Ревізія та реорганізація військ. Після того, як українські сили прорвали російську оборону біля Балаклії, частина російських військ вдалася до втечі, а інша частина продемонструвала очевидну нездатність до ефективного ведення бойових дій. Ймовірно, що керівництво РФ проведе комплексну перевірку, розслідування щодо тих підрозділів, які були виведені з Харківської області. З урахуванням висновків Путін може забезпечити більш якісну комплектацію, більш високі грошові виплати, більші якісні забезпечення та навчання нових підрозділів, щоб потім знову відправити їх в Україну. Також ревізія та реорганізація можуть охопити усі російські війська, які воюють Україні», — за словами експерта.

Також можуть бути проблеми з комплектацією та забезпеченням нових підрозділів.

«Призупинення відправи в України нових військ також може бути ознакою, що у Росії серед офіцерів вищої та середньої ланки, у воюючих військах загалом розпочався бунт проти війни. Зараз з’являються поодинокі повідомлення, що Росія відводить деякі свої підрозділи з південних та східних регіонів України. Якщо така практика ставатиме більша масштабною, а замість виведених підрозділів не прибудуть нові, то це стане суттєвим доказом бунту у російському військовому керівництві та військах загалом», — зазначає Володимир Воля.