Майже 5 мільйонів українців повернулися в Україну з Європи

Майже п’ять з восьми мільйонів українців, що виїхали до країн Європейського Союзу від початку повномасштабного вторгнення, уже встигли повернутись в Україну.

Урсула Фон дер Ляєн і Володимир Зеленський
Урсула Фон дер Ляєн і Володимир Зеленський

Про це повідомила глава Єврокомісії Урсула Фон дер Ляєн під час пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Києві, 15 вересня.

«Понад вісім мільйонів українців з початку війни прибули до країн Європейського Союзу. Але є і хороші новини з обох сторін. Багато-багато українців уже повернулися. Тож близько п’яти мільйонів уже повернулися до України. Це показує найважливіше. Звісно, ми хочемо дати українським друзям, які потребують допомоги, якнайбільше підтримки. Але ми також знаємо, що вони знову хочуть повернутися додому, будувати Україну і перетворити її на квітучу державу», — розповіла глава Єврокомісії.

Під час спільної пресконференції, президент України Володимир зазначив, що українці з радістю повертаються додому, однак їх турбує питання безпеки. Він додав, що українській владі не потрібно шукати внутрішню мотивацію для повернення українців, які виїхали за кордон, адже вони самі хочуть приїхати додому.