Влада Польщі розподілила в регіонах таблетки йодиду калію через загострення на ЗАЕС

Влада Польщі розподілила між відділами рятувальної служби таблетки йодиду калію через загострення на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС.

Влада Польщі розподілила в регіонах таблетки йодиду калію через загострення на ЗАЕС

Про це йдеться у повідомленні міністерства внутрішніх справ та адміністрації Польщі, передає Новое время.

«У рамках проведення антикризових заходів та цивільного захисту, у зв'язку з інформацією у ЗМІ про бойові дії в районі Запорізької АЕС, минулого тижня до районних відділень державної рятувальної служби було передано таблетки з йодидом калію», — сказано в повідомленні.

Влада підкреслила, що це стандартна процедура, передбачена законодавством на випадок радіаційної загрози. При цьому МВС пише, що наразі такої загрози немає.

Польське міністерство також нагадало, що не можна вживати йодид калію як профілактику без рекомендації лікарів.

Нагадаємо, найбільшу атомну електростанцію в Європі, Запорізьку АЕС, захопили російські окупанти після боїв в Енергодарі 4 березня. Будівлі ЗАЕС були пошкоджені російськими обстрілами в кількох місцях, а працівники станції опинилися в полоні.

Читайте також


Українці можуть повторити долю курдів, коли є народ, а країни немає — Микола Волинко

2023 рік запам’ятався гучними скандалами. Зокрема блокуванням кордонів з Україною в країнах ЄС, корупцією на всіх рівнях та новими етапом земельної реформи, який стартує 1 січня 2024 року. З чим йдемо у 2024 рік, які висновки маємо зробити та чи візьмуть нас з такою корупцією до ЄС, журналісти запитали у профспілкового бійця за трудові права людини праці, учасника шахтарського профспілково-страйкового руху, що став початком невідворотного кінця СРСР Миколи Волинко.