У Чечні масово викрадають чоловіків: подробиці

Після оголошення російським диктатором володимиром путіним «часткової» мобілізації в Чечні почали масово викрадати чоловіків, які подали заяву на отримання закордонного паспорта. При цьому на війну намагаються відправити навіть тих, хто ніколи не служив в армії та не закінчував вуз із військовою кафедрою.

Після викрадення чоловіків відвозять до поліцейських дільниць.

Про це йдеться у Telegram-каналі руху «Адат».

Після оголошення мобілізації черги на закордонні паспорти в міграційних органах Чечні не закінчуються вже кілька днів. Тому правоохоронці взялися за викрадення хлопців, які намагаються виїхати за кордон.

Чоловікам дзвонять нібито для того, щоб запросити на отримання паспорта, однак у міграційних відділах їх зустрічають кадирівці та відвозять до поліції.

«Один із викрадених сьогодні Магамадов Абу Султанович 29.09.2003 р. На даний момент він незаконно утримується на території в УМВС по місту Грозний. Після подання заяви на отримання закордонного паспорта, йому надійшов дзвінок і повідомили, що потрібно з'явитися в місце отримання паспорта для уточнення даних. Кадировці заявляють, що Абу буде мобілізовано для участі в „спецоперації“ в Україні», — йдеться в повідомленні.

Понад те, викрадають людей навіть без досвіду військової служби. У Чечні повідомляють, що такі випадки непоодинокі. У рф сподіваються, що незаконно мобілізованим у країні-агресорці нібито допоможуть правозахисні організації.

«Зараз нам надходить багато заяв, що їхніх синів так само викрали та погрожують відправкою в Україну. Просимо ЗМІ та правозахисні організації звернути на цю увагу, та посприяти у допомозі викраденим», — закликали в «Адаті».