Лідерка партії, що перемогла на виборах в Італії, запевнила Україну в підтримці

Лідерка партії «Брати Італії», що перемогла на позачергових виборах в Італії, Джорджа Мелоні запевнила Україну в підтримці.

Джорджа Мелоні
Джорджа Мелоні

Про це вона написала в Twitter, відповідаючи на привітання президента України Володимира Зеленського з перемогою. «Ви знаєте, що можете розраховувати на нашу вірну підтримку в справі свободи українського народу. Будьте сильними і зберігайте свою непохитну віру», — написала Мелоні.

За підсумками позачергових парламентських виборів в Італії перемогу здобула коаліція правих сил. Мелоні вважається фавориткою на посаду прем'єр-міністра країни, оскільки її партія набрала найбільше голосів серед партій, яким вдалося домовитися про створення коаліції. У ході своєї передвиборної кампанії вона неодноразово наголошувала, що не планує змінювати політику Італії щодо України та росії.

Двох інших лідерів правої коаліції — колишнього міністра внутрішніх справ Маттео Сальвіні та експрем'єра Італії Сільвіо Берлусконі — неодноразово звинувачували в тісних зв'язках з кремлем. Водночас вони обоє засудили війну росії проти України.