Папа Римський закликав Зеленського погодитись на мирні переговори з рф

Папа Римський Франциск вкотре закликав зупинити війну в Україні. Для цього він закликає володимира путіна «зупинити спіраль насильства та смерті», а Володимира Зеленського — «бути відкритими до мирних пропозицій».

Папа Римський
Папа Римський

Про це він заявив перед молитвою Ангел Господній, повідомляє сайт Ватикану.

«Моє звернення адресоване в першу чергу президенту російської федерації, благаю його зупинити, в тому числі і заради свого народу, цю спіраль насильства і смерті. А президенту України бути відкритим для серйозних мирних пропозицій до війни, що триває, не вплутуючи в небезпечні ескалації, а також просувати і підтримувати діалогові ініціативи», — сказав Папа.

Франциск висловив жаль, що рф анексувала нові українські території, порушивши міжнародне право, закликав поважати територіальну цілісність усіх країн та права меншин, а також озвучив свій біль через тисячі жертв війни, «особливо серед дітей». «Певні вчинки ніколи не можуть бути виправдані, ніколи! Сумно, що світ пізнає географію України за такими назвами, як Буча, Ірпінь, Маріуполь, Ізюм, Запоріжжя та інших місць, які стали місцями невимовних страждань та страху. А як бути з тим, що людство в чергове зіткнулося з атомною загрозою? Абсурдно», — сказав він.