росію виключили з Ради Міжнародної організації цивільної авіації

Таке колективне рішення 170 країн-членів організації є відповіддю на повномасштабне вторгнення в Україну. Тепер будь-який аеропорт світу без пояснення причин може відмовитися від обслуговування повітряних суден росії, — повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

росію виключили з Ради Міжнародної організації цивільної авіації
росію виключили з Ради Міжнародної організації цивільної авіації

Як повідомляє Урядовий портал, таке колективне рішення 170 країн-членів ІСАО є відповіддю на широкомасштабне вторгнення в Україну.

«Одразу після широкомасштабного вторгнення Міністерство інфраструктури спільно з Державною авіаційною службою розпочали роботу над повною інфраструктурною ізоляцією рф, в тому числі направили до міжнародних транспортних організацій, зокрема ICAO, листи із закликом виключити росію зі свого складу. Після сотень тисяч зруйнованих життів, знищених міст і селищ в Україні — росія має стати небажаним партнером для всього цивілізованого світу.

Можу лише вітати таке рішення організації та сподіваюсь, що у вівторок, 4 жовтня, росія остаточно вийде з Ради Міжнародної організації цивільної авіації", — заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Керуюча рада ICAO складається з 36 країн. Вона є постійно діючим органом, а її держави-члени обираються на трирічний термін.

Раніше росія вже отримала позначку «червоний прапор» за недостатнє забезпечення безпеки польотів.