рф планує провести демонстраційний підрив ядерної зброї на кордонах України — The Times

Президент рф володимир путін має намір продемонструвати свою готовність застосувати зброю масового знищення, провівши демонстраційний підрив ядерної зброї на кордонах України.

володимир путін
володимир путін

Про це пише британська газета The Times із посиланням на військові джерела.

«кремль сигналізує про свою готовність до значної ескалації, оскільки росія втрачає позиції на полі бою. Побоювання, що колишні натяки путіна на те, що він може вдатися до такої тактики, посилилися сьогодні заявами про те, що секретний ядерний потяг прямував до України», — пише газета.

Повідомляється, що в центральній частині рф було помічено поїзд, який, за даними військових аналітиків, пов'язаний з 12-м головним управлінням міністерства оборони росії, яке відповідає за ядерні боєприпаси, їх зберігання, технічне обслуговування, транспортування та видачу підрозділам. Міжнародні аналітики припускають, що москва, найімовірніше, використає ядерну зброю в Чорному морі. Застосування таких озброєнь на полі бою пов'язане з великим ризиком — у разі помилки можуть постраждати російські міста на кордоні з Україною, розповіло високопоставлене військове джерело.

Читайте також