ЗСУ продовжують звільняти Херсонщину та Луганщину, — ISW

Аналітики зауважують, що українська армія досягає непоганих результатів, звітуючи про звільнення населених пунктів.

Ситуація на фронті в Херсонській області
Ситуація на фронті в Херсонській області

Українські воїни продовжують контратаки на Херсонщині та Луганщині, російські окупанти перейшли до оборони. Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Після блискавичного контрнаступу на Харківщині та Лиманському напрямку українські воїни продовжили рух в бік Кремінної та Сватового на Луганщині. Звільнено кілька населених пунктів. Окупанти намагаються побудувати систему оборони.

Українські воїни продовжують розвивати контрнаступ в Херсонській області. 12 жовтня ЗСУ вели контрнаступальні операції на північному заході й заході Херсонської області, продовжуючи просування на південь від лінії фронту на північному заході регіону та атакувати в бік Милового вздовж західного берега Дніпра.

Росіяни заявили про спроби ЗСУ просунутися через «котел» Давидового Броду на заході Херсонщини. Воєнкори РФ заявили, що українська армія атакувала окупантів у напрямку Іщенки та Костромки.

«Українські військові представники підтвердили, що ЗСУ звільнили п'ять населених пунктів на півночі регіону та в іншому зберігали оперативну мовчанку щодо конкретних наземних маневрів у цьому районі», — додали аналітики.

Аналітики зауважують, що українські війська вийшли до околиць Вільшанки (44 км на північний захід від Сватового) та зміцнили позиції у Дворічному (54 км на північний захід від Сватового).

Водночас загарбники вели обстріл із закритих позицій на Куп'янському напрямку та намагалися атакувати на захід від Кремінної, зміцнюючи оборонні позиції в районі Сватове — Кремінна.

Тим часом ЗСУ відбили атаку російських військ у Новосадовому (16 км на захід від Кремінної), хоча російська пропаганда й звітувала про «захоплення селища»

«Російські сили можуть проводити контратаки на захід від Кремінної, щоб затримати просування українських військ і виграти час для посилення та поповнення запасів частин і зміцнення оборонних позицій. Проте російські елементи в цьому районі, ймовірно, значно ослаблені», — зазначають аналітики.