У рф пригрозили ООН через розслідування постачання «шахедів» з Ірану

рф збирається «переглянути відносини» з ООН, якщо організація досліджуватиме збиті над Україною дрони. У Кремлі заявили, що Росія під час атак нібито «використовує лише безпілотники власного виробництва».

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на заяву першого заступника постійного представника росії при ООН Дмитра Полянського.

«У нас є своя промисловість з виробництва безпілотників, яка створює продукцію для цієї кампанії, тому всі звинувачення залишаються на совісті наших західних колег», — сказав Полянський на зустрічі з журналістами за підсумками закритого засідання Ради безпеки ООН, де були висунуті звинувачення в постачаннях Іраном. безпілотників Росії

Як «доказ» своїх слів Полянський нагадав, що на знайдених в Україні безпілотниках є написи російською мовою.

«Не думаю, що російська настільки широко використовується в Ірані», — сказав він.

Полянський додав, що Росія проведе «переоцінку відносин» із секретаріатом ООН та генеральним секретарем організації, якщо вони візьмуть участь у розслідуванні постачань іранських безпілотників до росії.

«Ми сподіваємося, що секретаріат і сам генеральний секретар не порушать знову рішення Ради Безпеки ООН, не вийдуть за межі свого технічного мандату і утримаються від участі у якихось незаконних розслідуваннях. Інакше нам доведеться провести переоцінку нашої співпраці з ними, що не відповідає нічиїм інтересам», — констатував він.


Джерело: bbc