Ізраїль завдав авіаудари по околицях Дамаска

У ніч проти 27 жовтня Ізраїль ударив по околицях Дамаска. Це третя атака за останній тиждень.

Ізраїль завдав авіаудари по околицях Дамаска

Про це повідомляє Уніан.

У Сирії звинуватили Ізраїль у завданні ракетних ударів по околицях Дамаска у ніч на 27 жовтня.

У підконтрольній режиму Башара Асада агенції SANA повідомили, що сирійські засоби протиповітряної оборони нібито збили частину ракет, однак інші влучили в деякі об'єкти поблизю столиці й спричинили руйнування.

Як зазначає турецька агенція Anadolu, на околицях Дамаска розташовані військові об'єкти Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) і ліванського військовго угрупування «Хезболла».

За даними джерел Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини (SOHR), що базується у Великій Британії, ізраїльські удари по Сирії вранці в четвер були націлені на склади зброї та боєприпасів, а також підтримуваний Іраном штаб ополчення в районі міжнародного аеропорту Дамаска.

«Ізраїль завдав шість авіаударів, у тому числі чотири авіаудари по складах зброї та позиціях іранської міліції та ліванської „Хезболли“ в районі Мазарея на захід від аеропорту Дамаска, тоді як два авіаудари завдали по районах на південний захід від аеропорту Дамаска. Було чутно два ізраїльські удари, які призвели до сильних вибухи, тоді як інші чотири удари були менш сильними», — пише SOHR.

Наразі офіційних коментарів від Ізраїлю щодо цих звинувачень не надходило.

У SOHR зазначають, що це вже 28-й удар Ізраїлю по території Сирії з початку року і третій менше ніж за тижень.

Зокрема, 21 жовтня, за даними SOHR, Ізраїль внаслідок авіаудару знищив на військовому аеродромі Дімас обладнання для виробництва іранських безпілотників. За даними правозахисників, останнім часом Іран і його бойовики повністю контролювали цей аеродром.