У Києві мешканцям багатоповерхівок компенсують вартість генераторів — депутат Київради

Міська влада Києва повертатиме ОСББ, керуючим компаніям та іншим виконавцям житлових послуг будинків 95% від вартості генераторів.

У Києві мешканцям багатоповерхівок компенсують вартість генераторів — депутат Київради

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявила депутатка Київради Ганна Свириденко.

«Треба підтримувати киян. Вчора Київрада підписала проєкт, який буде розглядатися на бюджетній комісії з питань ЖКХ про компенсацію відшкодування купівлі генераторів у розмірі 95%. Варто зазначити, що на комісіях буде внесені правки. Важливо врахувати побажання мешканців столиці. Адже повернення коштів на купівлю генераторів має стосуватися не тільки мешканців ОСББ, а й кооперативів. Але для цього за, цей проєкт рішення ми маємо проголосувати на сесії. Після цього в бюджеті треба буде передбачити кошти. Ми плануємо компенсувати будинкам 95% від вартості генераторів, але вартість генератора має складати не більше 80 тисяч гривень», — каже Ганна Свириденко.

Також депутатка зазначила, що є вимоги до потужності генераторів.

«Якщо це будинок, де є ліфт та індивідуальний теплопункт, то це має бути 5 квт. Якщо в будинку немає ліфту та ІТП, то це 2 квт, а це, як ми розуміємо, різні суми», — підкреслює Ганна Свириденко.

За її словами, отримати компенсацію за генератор можна буде через районні адміністрації.

«Має бути чек, що мешканці будинку придбали генератор. Потім через місцеві програми Київрада буде компенсувати. Але яка буде процедура, поки не відомо. Треба, щоб спершу за цей проєкт проголосували депутати Київради», — резюмує депутатка.