Понад 10 тисяч дітей окупанти підготували до депортації з тимчасово окупованої Луганщини

росіяни підготували до депортації з тимчасово окупованої Луганщини понад 10 тисяч дітей.

Спочатку вони направляють дітей у спеціалізовані оздоровчі заклади, потім затримують повернення дітей додому, щоби спонукати батьків приїхати до них. Після чого окупанти забороняють родинам повертатись на територію України.

Зазначається, що росіяни на тимчасово окупованій території Луганської області провели «поглиблені медичні огляди» для 15 000 дітей від 2 до 17 років.

Завезені з рф медики зазначили в документах обстеження, що 70% з цих дітей «потребують спеціальної медичної допомоги».

«Саме таким заключенням росіяни прикривають депортацію дітей на територію рф. Спершу їх поміщають у спеціалізовані оздоровчі заклади, потім з ряду надуманих причин, затримують повернення дітей додому, щоб спонукати батьків приїхати до дітей, опісля родинам забороняють повертатись на територію України», — йдеться в повідомленні.

До прикладу, в пансіонаті «Фея-3» у російському місті Анапа краснодарського краю вже перебуває понад 1500 осіб з Херсонської області. Громадян України схиляють до оформлення заявок на отримання російських паспортів та відкриття рахунків у російських банках, начебто для виплат соціальної допомоги.

Також росіяни вже завезли 6 мобільних медичних пунктів на Херсонщину. Це спеціалізовані вантажні автомобілі обладнані під мобільні діагностичні кабінети: «Окупанти намагаються якомога швидше замінити українців на окупованих територіях на росіян», — додали у ЦНС.