Пара шпигунів з рф, затримана в Швеції, жила по сусідству з агентами ГРУ

Христо Грозєв виявив, що подружня пара, затримана в Швеції за підозрою в шпигунстві, володіє в москві квартирою в тому ж будинку, що і публічно «засвічені» агенти ГРУ.

Представники російських спецслужб раз по раз провалюються через публічну доступність даних, за якими можна простежити їх зв'язки.

Про це написав у Twitter творець розслідувальної групи Bellingcat Еліот Хіггінс.

За словами Хіггінса, один з керівників Bellingcat Христо Грозєв виявив, що подружня пара, затримана 22 листопада в Швеції за підозрою в шпигунстві, з 1999 року володіє в Москві квартирою в тому ж будинку, що і публічно «засвічені» агенти і керівники ГРУ рф.

Раніше в ЗМІ були названі імена затриманих — це Сергій Скворцов і Олена Кулькова. За доступними даними, вони і члени їх сім'ї з 1999 року є власниками квартири в Москві за адресою вул. Зорге, 36.

У цьому ж будинку одна з квартир належить співробітнику військової розвідки ГРУ Денису Сергєєву, якого підозрюють в отруєнні у Великобританії Сергія Скрипаля. Хіггінс зазначив, що Сергєєв під ім'ям Сергія Федотова в 2015 році брав участь в отруєнні болгарського підприємця Омеляна Гебрєва.