Яхту Медведчука за 200 млн доларів продадуть на аукціоні

Супер’яхту Royal Romance Віктора Медведчука вартістю 200 млн доларів продадуть на аукціоні. Вторговані кошти підуть на користь України.

Яхту Медведчука продадуть на аукціоні
Яхту Медведчука продадуть на аукціоні

Зазначається, що Хорватський суд ухвалив, що 92,5-метрову яхту Медведчука Royal Romance слід передати Українському агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Відомо, що АРМА — це спеціальний відділ українського уряду, якому доручено «пошук, відстеження та управління корупційними активами». Його агенти прилетіли до Хорватії, щоб «оглянули заарештовану яхту, що належить членам родини народного депутата та одного з лідерів забороненої в Україні політичної сили».

«АРМА розшукувала вказаний актив у рамках кримінального провадження, а згодом після накладення арешту отримала елітне майно для збереження економічної цінності шляхом продажу його на аукціонах», — пояснили в агентстві.

Це буде перший подібний продаж від імені народу України після того, як західні уряди запровадили обмеження на активи сотень олігархів після вторгнення росії в Україну в лютому.

Нагадаємо, що у Хорватії в середині листопада провели обшук на 92-метровій яхті виданого Росії нардепа Віктора Медведчука, «Royal Romance» пришвартована в Трогірі.