росія вивела на бойове чергування у Чорне море 18 кораблів, серед яких 4 ракетоносії

За інформацією оперативного командування «Південь» на сьогодні у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває 18 російських кораблів, з яких 4 — це ракетоносії.

Про це в етері телемарафону повідомила голова об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

За її словами, росіяни вивели у Чорне море 18 своїх кораблів.

«Зараз на бойовому чергуванні чотири ракетоносія, два з яких підводні — це 24 ракети типу „Калібр“, які готові до використання, треба розуміти, усвідомлювати і пам’ятати про те, що ворог може практикувати масовані ракетні удари, які вони полюбляють робити саме з комплексу озброєння і надводного, і підводного, і повітряного базування, тому до сигналів повітряної тривоги ставимося серйозно, виконуємо всі необхідні заходи, але без усілякої паніки, паніка — це теж зброя ворога», — наголосила вона.

Водночас Гуменюк зауважила, що через погодні умови росіянам буде непросто завдавати ударів з моря.

«Я часто повторюю, що море на нашому боці, і цього разу також. Нарощуються штормові погодні умови та посилюється вітряна обстановка. Ворог вивів наразі на бойове чергування 18 кораблів, вони майже всі намагаються вивести з бази (в окупованому Криму — ред.), оскільки це може бути дуже небезпечно як з позиції шторму, так і взагалі, у їхньому розумінні», — сказала вона.

Нагадаємо, що вчора ворог готувався підняти стратегічну авіацію та вивів в море великої групи російських кораблів.