росія може завдати нового ракетного удару по Україні вже сьогодні

росія може завдати новий ракетний удар по території України вже у вівторок, 6 грудня, відтак українцям слід пам’ятати про небезпеку з повітря.

Російська ракета на Черкащині
Російська ракета на Черкащині

Про це повідомив речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає «Суспільне».

«Можуть повторити сьогодні. По-перше, свято (День ЗСУ, — УНІАН.). По-друге, бачимо такі тенденції, що 10−11 жовтня, 17−18 жовтня завдавали ударів один день, на другий завдавали ударів дещо менше, але все-таки завдавали», — заявив він.

Ігнат закликав українців постійно пам'ятати про ракетну загрозу з боку рф і не панікувати, а підготуватися до цього й вірити в ЗСУ.

Ігнат нагадав, що 5 грудня українські захисники знищили понад 60 російських ракет, та Україні все одно досі потрібні засоби захисту від загроз з повітря.

«Розраховуємо на підтримку наших партнерів, які постачають нам потроху такі потрібні й такі сучасні засоби повітряної оборони — це і Gepard німецький, і IRIS-T, і NASAMS. Таких систем треба нам побільше, щоб ми справді захистили й підсилили наявні системи ППО, основу якої сьогодні все-таки складають ще радянські комплекси Бук-М1, С-300», — зауважив речник командування Повітряних Сил ЗСУ.

Нагадаємо, внаслідок ударів російських окупантів по території України в понеділок, 5 грудня, загинули щонайменше чотири людини.