Politico назвало Зеленського найвпливовішою людиною Європи 2022 року

Видання Politico опублікувало рейтинг, назвавши Володимира Зеленського найвпливовішою людиною Європи 2022 року.

Володимир Зеленський - найвпливовіша людина Європи
Володимир Зеленський - найвпливовіша людина Європи

Зазначається, що Європа змінюється, як і поняття — що таке бути європейцем. Це «значною мірою стається завдяки українському коміку, який став президентом».

«Лише подивіться, як європейські лідери, які перемогли на виборах, мчать до Києва, щоб сфотографуватися з урочистим 44-річним чоловіком у його тепер культовій оливково-зеленій футболці. Політики прагнуть, щоб їх помітили поруч із ним», — пише видання.

Журналісти підкреслюють, що Зеленський зміг переконати Європу, що її майбутнє пов’язане з Україною. Зеленський «змусив Європу робити те, що він хоче».

До рейтингу, зокрема, також потрапив кремлівський диктатор володимир путін у категорії невдаха року, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан (внутрішній ворог Європи) та президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган (темна конячка Європи).

Politico склало свій рейтинг «на основі експертних знань та уявлень своїх журналістів, а також впливових людей, з якими вони спілкуються».

Нагадаємо, американський журнал TIME назвав Президента України Володимира Зеленського та «український дух» — «людиною року».