Біля Сватового розгорнули частини «елітної» 1-ї танкової армії росії,

В районі Сватового розгорнуто частини «елітної» 1-ї гвардійської танкової армії росії. Вона зазнала втрат на початку повномасштабного вторгнення та під час втечі на Харківщині. Окупанти також вибудували систему траншей, але глибина оборони залишається неясною.

Біля Сватового розгорнули частини «елітної» 1-ї танкової армії росії,
Біля Сватового розгорнули частини «елітної» 1-ї танкової армії росії,

Такими відомостями поділилися в британській розвідці в традиційному щоденному звіті про ситуацію на фронті. У зведенні сказано: «Ймовірно, елітна 1-ша танкова армія зазнала важких втрат на початку війни, в тому числі під час відступу з Харківської області у вересні 2022 року. В даний час вона, ймовірно, частково посилена мобілізованими резервістами, хоча і залишається значно нижче затвердженої чисельності — понад 25 000 осіб».

У британській розвідці також повідомили, що окупанти вирили систему траншей загальною протяжністю 60 кілометрів між Сватовим і російським кордоном. Але незважаючи на тривалість робіт по зміцненню захисту, глибина оборони рашистів залишається неясною.

«Ефективність оборонних операцій 1-ї танкової армії та інших формувань буде в значній мірі залежати від ступеня взаємної підтримки позицій для відступу», — підсумували в британській розвідці.

Нагадаємо, російські зусилля навколо Бахмута показують, що москва докорінно не здобула уроки з попередніх кампаній із великою кількістю жертв, які зосереджені лише з метою обмеженого оперативного чи стратегічного значення