У Москві та Барнаулі сталися масштабні пожежі

У Москві сталася масштабна пожежа в ТЦ «МЕГА Хімкі», її площа сягнула 17 тис. кв. метрів.

У Москві - масштабна пожежа
У Москві - масштабна пожежа

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

За даними регіонального управління МНС, площа пожежі становить 7 тисяч кв. м, їй присвоєна найвища категорія складності.

Представник МНС сказав, що загорілася покрівля гіпермаркету «OBI». За попередніми даними, постраждалих немає.

На відео, які публікуються в Telegram, видно заграву і стовп диму над торговельним центром. Крім того, чути вибухи. Пишуть, що стався вибух, в результаті якого обвалилося перекриття ТЦ.

У МНС РФ кажуть, що до гасіння пожежі в ТЦ в Москві доведеться залучити авіацію.

Про причини пожежі не повідомляється.

Як повідомили «Інтерфаксу» в екстрених службах, підпал розглядається серед версій пожежі в торговому центрі «Мега Хімки» в Підмосков'ї.

Також у російському Барнаулі Алтайського краю спалахнула масштабна пожежа. Горить виробниче підприємство з виготовлення шин, вогонь настільки великий, що до гасіння залучили спеціальний поїзд.

«Пожежа сталася в одній із виробничих будівель підприємства у Барнаулі. До гасіння залучено понад сто осіб та пожежний потяг. Площа займання складає близько тисячі квадратних метрів», — пишуть російські видання.

За інформацією росЗМІ, вже залучено до гасіння вогню 110 осіб та 33 одиниці техніки. Крім того, було ухвалено рішення про нарощування угруповання рятувальників.

«На місце події прибув пожежний потяг. За наявною інформацією, загиблих та постраждалих немає», — пишуть ЗМІ.

Відомо, що спочатку пожежа сталася в одному із цехів заводу з виробництва шин. Але поки пожежники прибули на місце, то вогонь вже охопив чотириповерхову будівлю, і продовжив поширюватися далі.

Наразі гасіння пожежі продовжується. Також стало відомо, що це підприємство виготовляє шини під відомим брендом Nortec.

Нагадаємо, 5 грудня на аеродромі «Енгельс-1» в росії пролунали вибухи. Російські пабліки повідомляли про атаку безпілотника на аеродромі в Саратовський області, звідки стратегічна авіація рф запускає ракети по Україні.