США вводять санкції проти російських установ, причетних до закупівель іранських БПЛА: стали відомі деталі

У п’ятницю, 9 грудня, влада США запровадила санкції проти російських установ, причетних до закупівель іранських безпілотників. Зокрема, під санкції потрапили Повітряно-космічні сили рф та 924-й державний центр безпілотної авіації.

Про це під час брифінгу повідомив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі. Усього під санкції потрапили три російських установи.

«До числа тих, хто потрапив під санкції, входять Повітряно-космічні сили рф та 924-й держцентр безпілотної авіації Міністерства оборони росії», — повідомив Кірбі.

Він додав, що існує третя організація, яка також потрапила під санкції, але її назву не назвав.

Крім цього, за словами Кірбі, США мають намір обговорити зі своїми союзниками партнерство у сфері оборони росії та Ірану.

Інформацію про санкції підтвердив також перший заступник прес-секретаря Білого дому Ведант Патель.

«Ми накладаємо санкції на учасників, залучених до передачі іранських БПЛА для росії. Ми визначили три російські організації, які були в авангарді придбання та використання іранських БПЛА. Сюди входять російські Повітряно-космічні сили, як передбачуваний бенефіціар російсько-іранської угоди про передачу БПЛА, а також 924-й російський державний центр безпілотної авіації, який відправив персонал до Ірану для навчання на іранських БПЛА», — сказав Ведант Патель, також не назвавши при цьому третю організацію.

Зі свого боку голова Офісу президента України Андрій Єрмак зауважив, що запровадження саме таких санкцій пропонувала група Макфола-Єрмака.

Нагадаємо, що Велика Британія запровадила нові санкції проти посадовців росії й Ірану, відповідальних за російське вторгнення в Україну та порушення прав людини. Обмеження також запроваджуються щодо двох політиків Молдови.

Рекомендовані публікації