У Німеччині з оптимізмом дивляться на енергопостачання протягом зими

Провідний виробник електроенергії в Німеччині RWE прогнозує, що енергопостачання країни залишатиметься стабільним протягом зимових місяців.

«Цієї зими Німеччина експортуватиме до Франції більше електроенергії, ніж будь-коли раніше», — сказав Креббер виданню Rheinische Post, маючи на увазі той факт, що сусідня країна вдключила рекордну кількість атомних станцій для перевірки.

«Проблеми французьких атомних електростанцій також є причиною того, що тут працює так багато газових електростанцій. Тим не менш, я досить оптимістично налаштований щодо того, що ми добре пройдемо зиму з точки зору електроенергії», — зазначив він.

Коментуючи ситуацію з постачанням газу, за якої Німеччина зустрічає першу за п'ять десятиліть зиму без російського палива, Креббер зазначив, що все впирається в температуру.

«Німеччина зробила все можливе, домогосподарства та промисловість економили газ. І температура в жовтні була настільки м'якою, що сховища майже не знадобилися. Але це ще не все. У нас взагалі немає резервів», — сказав Креббер.

Наразі рівень заповнення газових сховищ Німеччини становить 95,53%, і Креббер зазначив, що якщо Німеччина вийде з поточного опалювального сезону з рівнем заповнення сховищ 30−40%, то зима 2023/24 року не буде «великою проблемою, якщо продовжуватиме робити все можливе для економії газу, де це тільки можливо».

Креббер сказав, що Росія, яка вторглася в Україну на початку цього року, може знову стати постачальником у мирний час, але додав, що Москва буде лише одним з багатьох постачальників, якщо такий сценарій стане реальністю.

Нагадаємо, що Україна повернеться до графіків відключення світла, якщо не буде обстрілів.

Читайте також


Рекомендовані публікації