У путіна скоро будуть серйозні проблеми з грошима — ISW

кремлівському диктаторові доводиться витрачати чимало фінансових ресурсів на війну проти України — це наближає економіку росії до падіння у прірву. Зокрема, у цьому впевнені аналітики з Інституту вивчення війни.

володимир путін
володимир путін

Хоча й певні економічні санкції державі-терористці вдається обходити, а інші обмеження Євросоюз не може просто-таки застосувати, це все одно не рятує ворожу економіку від краху. До того ж через розгортання війни проти України в. путіну довелось згорнути свої військові амбіції та кампанії в інших куточках світу.

Розвідники та експерти зазначають, що в. путін підписав закон про виділення понад дев'яти трильйонів рублів на оборону, безпеку та правоохоронні органи у 2023 році — це приблизно 143 мільярди доларів.

Ця сума становить близько 8 відсотків валового внутрішнього продукту росії у 2021 році. Витрати росії на оборону значно зросли та становитимуть понад 30% від усього бюджету росії на 2023 рік,
— пишуть в Інституті з вивчення війни.

Через таке активне фінансування війни росії доведеться згорнути інші міжнародні чи внутрішні кампанії. Скажімо, кремль уже передислоковує війська з районів Сирії чи то Нагірного Карабаху задля тривалої війни проти нашої держави.

путін не бажає жертвувати амбіціями

Однак аналітики переконані, що російський диктатор усе ж не хоче жертвувати геополітичними ініціативами. Така жадібність точно йому не допоможе і лише зажене росію у ще більшу фінансову скруту.

Навіть усередині росії знаходяться критики, які дорікають кремлю за те, що той виділив майже шість мільярдів рублів — а це близько 95,5 мільйонів доларів — на розвиток російськомовних шкіл у Таджикистані, але не спромігся забезпечити армію на фронті.


Джерело: ISW

Рекомендовані публікації