Як росіянам здатись у полон ЗСУ: подробиці

Інструкція на порталі Dovidka.info про те, як російським солдатам здатись у полон і зберегти життя, стала на сайті найпопулярнішою за кількістю переглядів. За три місяці від дати публікації користувачі переглянули її 306 тисяч разів.

Як росіянам здатись у полон ЗСУ
Як росіянам здатись у полон ЗСУ

Так, з них 212 тисяч — з території України, 65 тисяч — це користувачі з росії, а 5 тисяч — з білорусі.

При цьому, як свідчить статистика сайту, серед 212-ти тисяч користувачів, що перебувають в Україні — чверть прочитала інструкцію, перебуваючи в регіонах, що були або поки ще є окупованими. Це може означати, що частина з читачів — російські військові.

Крім цього, деякі користувачі можуть використовувати сервіси VPN, через що дані про те, звідки територіально переглядали сторінку, приховані.

Запити на прочитання цього розділу сайту Dovidka.info зростають, коли відбуваються обміни полоненими між Україною та рф. А отже, росіяни розуміють: якщо скласти зброю і здатися в полон українцям, є шанс залишитися живим і повернутися додому.

Портал Dovidka.info — проєкт Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Україна поважає міжнародне право, суворо виконуючи положення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, гарантуючи їм право на життя та гідність

Нагадаємо, що росіяни почали тікати з тимчасово окупованого Криму після того, як вночі там сталася чергова «бавовна».