ISW: російські силовики створюють умови для вилучення в олігархів ресурсів на війну

російські силовики можуть створювати інформаційні умови виправдання націоналізації ресурсів олігархів на фінансування військових дій.

ISW: російські силовики створюють умови для вилучення в олігархів ресурсів на війну

Аналітики пишуть, що фінансист «ПВК Вагнера» Євген Пригожин був присутній на похороні найманця в Санкт-Петербурзі 24 грудня, де він заявив, що росії необхідно конфіскувати розкішні речі і житло в еліт, які ігнорують або не підтримують війну через страх втратити привілейований спосіб життя.

Пригожин додав, що ці багаті люди підтримують концепцію, згідно з якою «західні куратори» домінують у росії та порівняв сьогоднішню олігархію з росією 1990-х років.

На думку аналітиків, Пригожин розпалив скандал у зв'язку з похороном найманця, щоб просунути свої політичні цілі, такі як легалізація «Вагнера». Його заяви про перерозподіл багатства на похороні отримали значний відгук у російському інтернеті.

Пов'язані з «Вагнер» ресурси широко підтримали критику російських офіційних осіб. Пригожин може використовувати такі популістські пропозиції, щоб підняти свій авторитет у суспільстві чи вплинути на повернення більш жорстких заходів націоналізації.

Президент рф володимир путін також побічно «атакував» російських олігархів. путін заявив, що хоча переважна більшість російських бізнесменів є патріотами, є і ті, хто не поділяє його настроїв.

путін «націоналізував» великий бізнес на початку 2000-х, щоб зміцнити свою авторитарну клептократію, нагадують ISW.

Нагадаємо, що росія створює умови для повторного наступу з території Білорусі.


Джерело: ISW