У росії раптово помер керівник заводу, де побудували підводні човни Чорноморського флоту

У Санкт-Петербурзі раптово помер керівник заводу, де побудували майже всі підводні човни Чорноморського флоту (ЧФ).

Алєксандр Бузаков 
Алєксандр Бузаков 

Серія загадкових смертей топ-менеджерів у росії після початку вторгнення в Україну триває.

У суботу, 24 грудня, на 67-му році життя раптово помер Алєксандр Бузаков — генеральний директор «Адміралтейських верфей» — найстарішого та одного з найбільших у росії суднобудівних підприємств.

Життя Бузакова, лауреата премії уряду рф у галузі науки і техніки та володаря медалі ордену «За заслуги перед Вітчизною» II ступеня, обірвалося «передчасно та трагічно», йдеться у повідомленні на сайті підприємства.

Бузаков, який пропрацював 35 років на «Адміралтейських верфях» і пройшов шлях від інженера до глави заводу, ще за день до смерті був присутній при спуску на воду підводного човна. Обставини його смерті не уточнюються.

«Адміралтейські верфі» — головний постачальник підводних човнів для Чорноморського флоту.

З 7 кораблів у складі 4-ї окремої бригади підводних човнів ЧФ шість належать до проекту 636, яким «Адміралтейські верфі» займаються з 1997 року.

Усі вони увійшли до складу флоту при Бузакові, який керував підприємством з 2012 року: Б-261 «Новоросійськ» та Б-237 «Ростов-на-Дону» у 2014 році, Б-262 «Старий Оскол» та Б-265 «Краснодар» у 2015 році, Б-268 «Великий Новгород» та Б-271 «Колпіно» у 2016 році.

Під керівництвом Бузакова «Адміралтейські верфі» виробляли вдосконалені дизельні підводні човни, які були пристосовані під крилаті ракети «Калібр», повідомляє прес-служба Об'єднаної суднобудівної корпорації.

Рекомендовані публікації