Слугам народу разом з ОПЗЖ вдалося протягнути руйнацію системи соціального страхування

Нардепам від Слуги народу разом нардепами з ОПЗЖ вдалося протягнути руйнацію системи соціального страхування, вибудовану за європейським зразком.

Слугам народу разом з ОПЗЖ вдалося протягнути руйнацію системи соціального страхування
Слугам народу разом з ОПЗЖ вдалося протягнути руйнацію системи соціального страхування

Про це заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Уряд 27.12.22 прийняв постанову, якою остаточно ставить крапку в ліквідації Фонду соціального страхування. Попри жорсткій опір профспілок, роботодавців та опозиційних парламентських фракцій, Слугам разом з ОПЗЖ вдалося протягнути руйнацію системи соціального страхування вибудовану за європейським зразком», — каже Андрій Павловський.

За його словами, вчора уряд прийняв постанову про утворення ліквідаційної комісії.

«Під масове вивільнення підпадають більше 5000 фахівців соцстраху, більше 2000 з яких є вразливих категорій, як то особи з інвалідністю, матері — одиначки, єдині годувальникі в родині, декретної та найважливіше мобілізовані. Нагадаю, що раніше за мобілізованим працівником зберігалось робоче місце (посада) та середній заробіток. Але завдяки протягнутою правки від Галини Третьякової внесли зміни, і тепер зберігається лише посада. Але як це буде враховано при ліквідації фонду соцстрахування?», — зазначає експерт.

За його словами, ця так звана реформа скалькована з країни -агресора. В рф-її також з 1 січня фонд соцстраху зливають з пенсійним.

«Плагіат зрозумілий, бо в українському парламенті цю ідею в якості законопроекта зареєстрував ОПЗЖіст Папієв. Але цей непотріб не пройшов, якби не активне лобіювання голови комітету соцполітики — Третьякової, яка в травні цього року, вже під час війни, взялася активно торпедувати прийняття ОПЗЖшного законопроекту. Розбалансування системи соціального страхування, з розпорошенням функцій по різним службам, Пенсійного, НСЗУ та фонду соціального захисту інвалідів, призведе до того, що пересічні українці, а це більше 10 мільйонів застрахованих осіб, бігатимуть по різних інстанціях з вибиванням того, що до цієї так званої реформи отримували злагоджено за принципом „єдиного вікна“.Але тепер всі хто не отримує все що раніше отримував в Фонді соцстрахування, знайте повна відаовідальність на Шмигалі прем’єр міністрі та Жолнович Мінсоцполітики, які взяли на себе відповідальність й продовжують заспокоювати суспільство, що все буде гаразд. Побачимо в Новому році їх „гаразд“ в цій надзвичайно чутливій сфері…», — резюмує експерт.

Рекомендовані публікації