В англійському містечку новорічний феєрверк скасували заради моржа

В англійському місті Скарборо влада скасувала новорічний феєрверк, щоб не турбувати моржа, який вирішив перепочити у міському порту.

В англійському містечку новорічний феєрверк скасували заради моржа

Міська рада Скарборо вирішила скасувати феєрверк за рекомендацією Британського товариства водолазів-рятувальників морських тварин, які побоювалися, що гуркіт зашкодить психіці тварини.

Фахівці кажуть, що це, мабуть, взагалі перший випадок появи моржа, жителя Арктики, в Йоркширі, на узбережжі Північної Англії.

Величезний морж з'явився в Скарборо перед Новим роком і одразу зібрав натовп місцевих жителів, серед яких дехто вперше бачив цього морського ссавця.

Припускають, що це морж, якого на початку грудня бачили на південному березі Англії, в Гемпширі, а до того — в Нідерландах і Франції. Люди вже навіть дали йому прізвисько — Тор.

Фахівець із Всесвітнього фонду дикої природи Род Дауні сказав журналістам, що Тор, швидше за все, пливе назад у рідну Арктику.

У Скарборо, як припускають захисники природи, він вирішив перепочити, перш ніж плисти далі.

Згодом стало відомо, що Тор повернувся у море перед північчю в новорічну ніч і поплив геть від Скарборо, де він провів день і попередній вечір.

Нагадаємо, що близько опівночі до столичної поліції надійшло декілька повідомлень від громадян про те, що у Подільському районі невідомі запускають салюти.


Джерело: BBC