ЗСУ тримають оборону в Соледарі, а ворог готується до вирішальної атаки біля Авдіївки

На Донбасі українські військові стримують ворожі штурми, а російські окупанти посилили атаки на Бахмутському та Авдіївському напрямах і намагаються прорвати оборону ЗСУ у Соледарі. У районі Сватове — Кремінна тривають бої.

ЗСУ тримають оборону в Соледарі, а ворог готується до вирішальної атаки біля Авдіївки

російські та українські війська 7 січня продовжили наступальні дії в районі Сватового. У Генштабі ЗСУ заявили, що окупанти на північний захід від Сватового на Куп'янському напрямку намагаються покращити свої тактичні позиції та що українські війська відбили атаку в районі Стельмахівки (15 км на північний захід від Сватового). У Міноборони рф розповіли, що ЗСУ намагалися контратакувати у напрямку Синьківки (45 км на північний захід від Сватового). російський «воєнкор» стверджував, що війська рф намагалися просунутися на Стельмахівку та Новоселівське (13 км на північний захід від Сватового).

Український Центр національного спротиву інформував, що до Сватового прибув російський інженерно-саперний підрозділ, щоб вивчити варіанти потенційного вибуху греблі найближчого водосховища, щоб уповільнити просування ЗСУ в районі Сватового. На кадрах, опублікованих російським ЗМІ «РИА Новости», видно бойову броньовану машину БМПТ у районі Сватового, за якою стоять військовослужбовці з нашивками 3-го армійського корпусу.

7 січня російські та українські війська продовжили наступальні операції у районі Кремінної. За даними Генштабу ЗСУ, війська рф намагалися атакувати поблизу населених пунктів Макіївка (22 км на північний захід від Кремінної), Діброва (5 км на південний захід від Кремінної) та Білогорівка (10 км на південь від Кремінної). російський військовий блогер розповів, що війська рф атакують у напрямку Макіївки, а Макіївка та околиці являють собою «сіру зону».

Нагадаємо, що Пригожин заявив про близькість ПВК Вагнера до взяття Соледара.


Джерело: ISW