Міністерка закордонних справ Німеччини приїхала до Харкова

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок 10 січня приїхала у Харків.

Анналена Бербок
Анналена Бербок

Про це йдеться на сайті МЗС Німеччини.

«Це місто є символом абсолютного божевілля російської агресивної війни в Україні та нескінченних страждань, з якими люди, особливо тут, на сході країни, стикаються щодня. Це місто також є символом неймовірної стійкості та мужності українців», — наголосила міністерка.

Вона розповіла, що прибула у Харків після запрошення глави МЗС України Дмитра Кулеби. Бербок зазначила, що хоче отримати уявлення про ситуацію у Харкові і послухати жителів, які тримаються на тлі холодної війни.

«У всіх куточках України, від Харкова до Херсона та Києва, люди мають знати, що вони можуть розраховувати на нашу солідарність та підтримку», — сказала Бербок і запевнила, що Німеччина продовжить постачати Україні зброю.

Анналена Бербок стала першою представницею німецького уряду з 24 лютого, яка відвідала схід України.

Нагадаємо, 9 січня Херсон відвідав депутат німецького Бундестагу Маркус Фабер, аби на власні очі побачити, як живуть херсонці під постійними російськими обстрілами.

Читайте також


Людство входить у фазу глобального конфлікту по всій планеті — Юрій Буздуган

Іран атакував балістичними ракетами Ірак біля консульства США. Своєю чергою, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що попереду на світ чекає ще складніший період, аніж зараз, і Британії з союзниками варто готуватися до серйозних загроз і подбати, щоб їхня міць виглядала переконливим фактором стримування. Чи розпочнеться нова світова війна та як це вплине на Україну, розбиралися з експертом-геополітиком Юрієм Буздуганом.

Рекомендовані публікації