Індія обговорює можливість приєднатися до стелі цін на нафту рф

Уряд Індія уважно стежить за можливими додатковими санкціями Євросоюзу щодо російської нафти. Якщо ціна за нафту перевищить 60 доларів за барель, Нью-Делі може ввести обмеження на закупівлю.

Індія обговорює можливість приєднатися до стелі цін на нафту рф

Про це повідомляє Telegraph India.

Джерела видання повідомляють, що обмеження не вплинуло на імпорт російської нафти, оскільки зараз ціна становить 53−56 доларів за барель.

Проте уряд зважує варіанти дій, якщо ціна перевищить 60 доларів за барель — тоді закупівлі будуть обмежені — або якщо ЄС ухвалить рішення про запровадження всеосяжних вторинних санкцій проти країн, які купують російську нафту.

росія залишається головним експортером нафти в Індію третій місяць поспіль у грудні, поставляючи 1,17 млн барелів на день сирої нафти — рекордний показник за всю історію. Імпорт у грудні був на 24% вищим, ніж у листопаді, причому основними покупцями стали приватні нафтопереробні компанії.

Нагадаємо, влада російської федерації вигадала заходи у відповідь на введену Заходом стелю цін на нафту з рф. Указом поставки російських нафти та нафтопродуктів забороняються іноземним юридичним і фізичним особам, якщо в контрактах на ці поставки передбачено запровадження стелі вартості.