В ISW спростували заяви окупантів про захоплення Соледара

В Інституті вивчення війни спростували заяви окупантів про захоплення Соледара російські війська не захопили Соледар Донецької області, незважаючи на кілька заяв з боку окупантів про те, що місто впало і що Бахмут ризикує опинитися в оточенні.

В ISW спростували заяви окупантів про захоплення Соледара
В ISW спростували заяви окупантів про захоплення Соледара

Про це йдеться у свіжому звіті ISW.

В інституті наголосили, що російські війська не захопили весь Соледар, незважаючи на кілька неправдивих заяв про те, що місто впало і що Бахмут знаходиться під загрозою неминучого оточення.

«Кілька російських джерел стверджували, що 10 січня сили ПВК „Вагнер“ просунулися на захід від Соледара. Але Євген Пригожин спростував ці заяви, зазначивши, що „вагнерівці“ все ще ведуть боротьбу проти скоординованого українського опору», — йдеться у щоденному звіті інституту.

Станом на 10 січня, відзначили аналітики ISW, є лише візуальне підтвердження присутності сил «Вагнера» в центрі Соледара. «Однак реальність контролю над територією в Соледарі від кварталу до кварталу незрозуміла через динамічний характер міських боїв», — наголосили аналітики.

«Навіть якщо прийняти за чисту монету російські заяви, захоплення Соледара не означатиме негайне оточення Бахмута. Контроль над Соледаром не обов'язково дозволить російським військам встановити контроль над критично важливими українськими