У Держдумі закликали відбирати майно у росіян, що поїхали з країни

Голова Держдуми В’ячеслав Володін запропонував конфіскувати майно у громадян рф, які виїхали за кордон і відзначилися образливими заявами на адресу росії та військовослужбовців.

В'ячеслав Володін
В'ячеслав Володін

«Правильно буде відповідні статті Кримінального кодексу доповнити пунктом про конфіскацію… майна в рф, якого вони мають достатньо, щоб відшкодувати завдані збитки…», — написав Володін у п'ятницю у своєму телеграм-каналі.

Він зазначив, що це стосується наших співгромадян, які останнім часом «вважають за можливе ображати росію, її мешканців, солдатів і офіцерів, відкрито підтримувати лиходіїв…».

«Згідно із законодавством рф, подібні заяви можуть бути розцінені як заклики до екстремізму, реабілітація нацизму або дискредитація Збройних сил, а встановити склад злочину — це завдання слідства», — написав Володін.

Водночас «як показала практика, існуючих заходів реагування недостатньо», пише голова Держдуми. «Ті, що поїхали… живуть безбідно завдяки нашій країні. Перебуваючи за кордоном, здають в оренду нерухомість, продовжують отримувати гонорари за рахунок російських громадян. При цьому дозволяють собі публічно лити бруд на росію, ображають наших солдатів і офіцерів. Відчувають свою безкарність, вважаючи, що правосуддю до них не дотягнутися», — зазначив Володін.