У Хорватії загадково зникла «заморожена» яхта російського олігарха

З хорватського порту викрали «заморожену» яхту підсанкційного російського олігарха Алішера Усманова. Пізніше її виявили у Туреччині.

У Хорватії загадково зникла «заморожена» яхта російського олігарха

Інцидент стався ще три місця тому, але хорватські правоохоронці звернули на це увагу лише зараз. Зазначається, що у порту Бетіна на хорватському острові Муртер стояла пришвартована яхта Irina VU, яка належить Усманову та його дружині Ірині. Вона була заморожена у рамках антиросійських санкцій.

Зазначається, що 35-метрова яхта Irina VU вартістю близько 5 млн євро зареєстрована у 2012 році в Спліті. За даними відкритих джерел, судно вийшло з порту Бетіна 6 жовтня, а вже 9 жовтня зайшло у турецький порт Дідім. Там яхта стала на якір. Це останнє відоме місцезнаходження яхти.

Цими ж днями у хорватський порт зайшла яхта, яка за словами наближеного до влади джерела, повинна була вдавати судно російського олігарха. Таким чином офіційні структури мали б вважати, що Irina VU досі стоїть у марині Бетіна.

Нагадаємо, що в Італії зникла арештована яхта за кілька годин до того, як оголосили, що вона належить російському олігарху Дмитру Мазепіну.