ДБР підозрює підприємство у розкраданні продуктів для ЗСУ (ФОТО, ВІДЕО)

Державне бюро розслідувань висунула підозру в розкраданні продуктів для ЗСУ щодо неназваного підприємства. Силовики провели 70 обшуків та вилучили 7 тонн продукції.

ДБР підозрює підприємство у розкраданні продуктів для ЗСУ
ДБР підозрює підприємство у розкраданні продуктів для ЗСУ

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За даними прес-служби, «одне з приватних підприємств» займалося постачанням продуктів більш ніж у 45 військових частин і за півроку війни у 2022 році отримало військових підрядів на понад 2 млрд гривень.

«У документах підприємці вказували одну кількість продуктів, а у військові частини надсилали зовсім інші обсяги. Залишок продукції вони перепродували через мережу посередників», — повідомляють у ГБР. У ході масштабної спецоперації ГБР провели майже 70 обшуків. В результаті вилучено понад 30 тисяч банок тушкованої продукції вагою понад 7 тонн, «яка вже була готова до перепродажу», а також майже 4 млн. гривень у різній валюті", — повідомили у прес-службі.

У ГБР заявили, що вилучені продукти передадуть військовим.

«Також з метою відшкодування збитків вилучено десятки автомобілів, на яких перевозили крадені продукти, а також чорнову документацію, яка підтверджує протиправну діяльність», — йдеться у повідомленні.

В даний час одному з представників фірми повідомлено про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України). «Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим фігурантам», — повідомили у прес-службі.

Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська спеціалізована прокуратура з військової та оборонної сфери Південного регіону.