Про причини авіакатастрофи в Броварах говорити рано, — Ігнат

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Ігнат в етері телемарафону пояснив, що є кілька речей, через які може статися авіакатастрофа.

Дитячий садок у Броварах, поряд з яким упав гвинтокрил
Дитячий садок у Броварах, поряд з яким упав гвинтокрил

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Комісія буде розслідувати причини. Це не буде 1−2 дні, тому що дослідження авіакатастрофи займає певний час. Думаю, буде створена державна комісія, до якої увійдуть різні авіаційні фахівці. Вони дослідять причини того, що відбулося, та які фактори впливали на те, що вертоліт впав», — зазначив Ігнат.

Він пояснив, що необхідно вивчити всю інформацію: зокрема, радіообмін і технічний стан гелікоптера. Це триватиме щонайменше кілька тижнів, адже технічне дослідження займає певний час.

У соцмережах шириться інформація про попередню причину авіакатастрофи — помилка пілота. Гвинтокрил летів у тумані і зачепив дах дитячого садка.

В Офісі Президента повідомили, що керівництво МВС летіло на гвинтокрилі у відрядження в одну з «гарячих» точок, передає Суспільне.

Наразі відомо про 18 загиблих внаслідок падіння гвинтокрила в Броварах на Київщині, у тому числі 3 дітей. Також відомо про 29 поранених, серед яких — 15 дітей. Внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр, перший заступник міністра та державний секретар.