Це взагалі не дієвий інструмент, — експерт про безготівковий розрахунок за тютюн

В Україні розглядається можливість переведення оплати за підакцизні товари, як тютюн та алкоголь, на безготівковий рахунок.

Це взагалі не дієвий інструмент, — експерт про безготівковий розрахунок за тютюн

Підприємець, волонтер і лідер руху Save ФОП Сергій Доротич вважає, що заборона сплачувати готівкою за алкоголь і тютюн — це шоу.

«Суспільство потребує шоу. Нам просто включають чергове шоу, показують, як героїчно будуть боротися з корупцією. Те, що тема тіньова, те, що пронизана схемами, — так. Але це взагалі не дієвий інструмент. Я сподіваюся, що це поки що проект, так звана реформа 10−10−10, яка чомусь перейшла зараз в запровадження виключно безготівкового розрахунку за паливо, алкоголь і цигарки», — зазначив він у програмі «Точка зору» з Володимиром Тетеруком на телеканалі I-UA.tv.

На його думку, ці зміни ні до чого хорошого не призведуть, ба більше в Україні збільшиться тіньовий ринок.

«Буде розпіарено красиво якийсь час. Це ще більше тінізує ринок, бо ми говоримо про точки, які неможливо контролювати. Тому що власники фактично знаходяться у Верховній Раді. Вуха стирчать звідти. Це призведе до чергових перерозподілів. Усе це лише посилить корупційну та кримінальну складову», — підкреслив лідер руху.

Підприємець вважає, що суспільство має змінитися.

«Ми повинні змінитися як суспільство. Якщо ми хочемо наздогнати прогресивну країну, то ми не повинні робити експерименти. Нам треба швидко скасувати все чинне законодавство, окрім Конституції (до якої теж є питання, але треба залишити базис, фундамент), і швидко імплементувати соціально-економічні стандарти США, чи вибрати якусь іншу країну. Повністю імплементувати, не брати сегменти, не зробити солянку, бо це залишає шпарини для корупції», — додав Доротич.

Нагадаємо, 24 січня в Офісі Президента заявили, що в Україні планують заборонити сплачувати готівкою за алкоголь та сигарети.