За корупцію під час війни нардепи мають отримати довічне ув’язнення — експерт

А поряд з цим рішенням має бути рішення про суспільно — корисну працю, щоб корупціонери могли окупити своє утримання на довічному ув’язненні.

За корупцію під час війни нардепи мають отримати довічне ув’язнення
За корупцію під час війни нардепи мають отримати довічне ув’язнення

Про це в коментарі i-ua.tv заявив експерт з соціально-трудових відносин Сергій Кондрюк.

«З точки зору суспільної потреби під час війни за корупцію має бути довічне ув’язнення для депутатів та працівників державних структур. Не може бути ситуація коли складають присягу військові та депутати. При цьому військові несуть надзвичайно важку відповідальність за порушення чи ухилення від її виконання. В свою чергу, нардепи можуть місяцями чи роками перебувати за кордоном та не виконати жодного функціоналу у вигляді подачі законів, відверто працювати на ворожі держави та не нести за це відповідальності. З іншого боку, хто як не нардепи та чиновники, які приходять на державну службу, обкрадають власну державу, а це як обкрадати власну родину. Тому покарання має бути обов’язковим», — резюмує експерт.

За його словами, має бути правильне діагностування корупції та недотримання присяги.

«Тут варто звернути увагу, яку ступінь покарання накладати, бо ступінь важкості злочину має бути нетотожний максимальному покаранню. Тобто має бути градація покарання, бо корупція первинна, що наносить колосальні втрати для країни має бути покарана шляхом певних термінів ув’язнення та обмежень, щодо професійної діяльності. Якщо ж суд доведе максимально небезпеку для держави від дій чиновників, то має бути довічне ув’язнення. Але з іншого боку, чи повинно суспільство витрачати кошти на цього корупціонера і 15- 20 років його годувати, охороняти та лікувати за свої податки. Тому поряд з рішенням про довічне ув’язнення має бути рішення про суспільно — корисну працю, щоб корупціонери могли окупити своє утримання на довічне ув’язнення», — резюмує С. Кондрюк.

Нагадаємо, що на сайті Президента України з’явилася петиція про довічне ув’язнення корупціонерів.

«Під час війни державні службовці, які обкрадають населення нашої держави та наживаються на крові наших Героїв, мають сидіти довічно. Сподіваюся, що цей вид покарання призупинить розкрадання та наживу на житті наших воїнів», — пише автор документа.