путін хоче звинуватити Україну і Захід у загрозі існуванню рф — ISW

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що риторика президента Росії володимира путіна зводиться до намагання звинуватити Україну і Захід у загрозі існуванню рф у відповідь на невдачі загарбників на полі бою.

російські офіційні особи просувають інформаційну операцію, яка помилково представляє війну росії в Україні як критично важливу для подальшого існування російської федерації.

У звіті нагадують, що в інтерв'ю телеканалу «россия-1» путін сказав, що не знає, чи зможе «такий етнос, як російський народ, вижити в тому вигляді, в якому він існує сьогодні», якщо Заходу вдасться «зруйнувати російську федерацію і встановити контроль над її осколками».

Крім того, заступник голови Ради безпеки росії дмитро иедведєв звинуватив Захід у розпалюванні нинішньої ситуації в Україні з часів розпаду Радянського Союзу і зробив висновок, що «спокійна міць нашої великої країни і авторитет її партнерів є запорукою збереження майбутнього всього нашого світу».

Риторика «путіна і медведєва є частиною інформаційної операції, яка представляє війну в Україні як екзистенціально важливу для подальшого виживання пострадянської російської федерації, що, ймовірно, є спробою представити війну як таку, що має більш високі ставки для росії і Заходу, ніж є насправді», — ідеться у звіті.

Експерти припускають, що путін сподівається створити інформаційні умови для звинувачення України і Заходу в тому, що вони загрожують існуванню російської федерації у відповідь на російські військові невдачі і підтримку Заходом українських перемог.


Джерело: ISW

Рекомендовані публікації