Експерт назвав справжню мету візиту Лукашенка до Китаю

Заяви про домовленості самопроголошеного президента Олександра Лукашенка та китайського лідера Сі Цзіньпіна, які можуть дозволити рф отримати допомогу з Китаю в обхід санкцій — припущення, яке немає жодних підстав.

Експерт назвав справжню мету візиту Лукашенка до Китаю
Експерт назвав справжню мету візиту Лукашенка до Китаю

Про це в коментарі заявив політолог- міжнародник Володимир Воля.

«Заяви про те що угоди Лукашенка і Сі Цзіньпіна можуть дозволити путіну отримати допомогу з Китаю — це вигадка ISW. Це лише їх припущення, яке немає жодних підстав. Адже, якщо до питання постачання озброєння ще додається Білорусь, то сторони отримають додаткові ризики. Будь- яка військова допомога Китаю рано чи пізно стане явною. Адже якщо техніка буде на фронті, то вона потрапить до українстких військових і буде зрозуміло, звідкіля вона йде. Не думаю, що візит Лукашенка до Китаю передбачає організацію прямого чи непрямого постачання озброєння. путіну та Сі Цзіньпіну посередники в цих питаннях не потрібні», — каже експерт.

За його словами, справжня мета візиту Лукашенка до Китаю — просити кредитну допомогу.
«У рф вже складно просити гроші, адже вона витрачається на війну та знаходиться під санкціями. Друге — можливість збільшення білоруської аграрної продукції до Китаю. Третє — Лукашенко розраховує, що вдасться домовитися з Сі Цзіньпінем, який дасть команду та китайські інвестори прийдуть в Білорусь. Насправді ж китайські інвестори дотримуються західних санкцій. Тому сподівання Лукашенка не справдяться», — резюмує В.Воля.

Нагадаємо, що за даними ISW президент Білорусі Олександр Лукашенко і голова КНР Сі Цзіньпін 1 березня підписали пакет з 16 документів, які можуть полегшити обхід російських санкцій шляхом спрямування китайської допомоги до росії через Білорусь". Заявивши, що у годи Лукашенка і Сі можуть дозволити Путіну отримати допомогу з Китаю.