Експерт розповів, чому між Конгресом і Білим домом виникла суперечка з приводу ПВК «Вагнер»

Між Конгресом США і Білим домом виникла суперечка з приводу ПВК «Вагнер», адже в Америці вже готуються до виборів.

Експерт розповів, чому між Конгресом і Білим домом виникла суперечка з приводу ПВК "Вагнер"
Експерт розповів, чому між Конгресом і Білим домом виникла суперечка з приводу ПВК "Вагнер"

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«Адміністрація Джо Байдена проводить нелінійну зовнішню політику. Тому в данному випадку не визнання терористичною організацією приватну російську військову компанію „Вагнер“ може полягати у прямій стратегії боротьби з цією ПВК. Не виключаю, що у Байдена бачать, що вплив ПВК Вагнер на російське політичне життя є деструктивним. Саме тому в адміністрації вирішили провести нестандартні рішення стосовно цієї організації. Хоча її треба визнавати терористичною. Хоча діяльність подібних ПВК має бути поза рамками закону», — каже експерт.

Він підкреслив, що між Конгресом і Білим домом виник розлад з приводу ПВК «Вагнер» через те, що в США почалися вибори.

«Після листопада 2022 року, коли було змінено співвідношення сил всередині конгресу, то зрозуміло, що адміністрація Байдена просто втрачає свою вагу в суспільстві. Тому переходить в оборонну позицію. Це вже гра Республіканської партії, яка таким чином готує собі плацдарм для висування єдиного кандидату від республіканців на майбутніх президентських виборах. Тобто мова вже йде не про Україну, а про внутрішню американську політику, де тема України виступає об’єктом для війни між демократичною та республіканськими партіями», — резюмує І. Чаленко.

Нагадаємо, що між Конгресом і президентом Штатів Джо Байденом назріває суперечка щодо того, чи визнавати терористичною організацією приватну російську військову компанію «Вагнер», яка воює в Україні та звинувачується в жахливих звірствах.

Рекомендовані публікації