В Україні замість запуску економіки на військові рейки, продовжують мародерити

В США зазначають, що рф не відмовилася від планів атакувати Україну. Однак замість виготовлення зброї, чиновники продовжують мародерити.

В Україні замість запуску економіки на військові рейки
В Україні замість запуску економіки на військові рейки

Про це заявив військовий експерт Олександр Білецький.

«Чи буде новий наступ рф на Україну, сказати складно. Якщо в США мають розвіддані про Україну, то вони передають їх нашій стороні. Тому не виключаю, що щось може готуватися. Проте варто враховувати, що на війні за основу завжди береться гірший сценарій. Тому ми маємо бути готові до будь-якого найгіршого сценарію. Також треба повноцінно займатися війною. Маю на увазі дії влади, яка копіює дії рф. Адже у нас намітилася тенденція — відправляти на передову людей без досвіду, замість того, щоб якісно займатися їх підготовкою. Тобто повторювати те, що зараз відбувається в рф», — каже О. Білецький.

Також за його словами, потрібно готувати економіку до війни.

«Ми до цього часу нічого як не виробляли, так і не виробляємо. Не маємо своїх снарядів, мінометів та мінометних мін. Україна має виробляти зброю серійно, великими партіями. Тобто десятками тисяч. Цю задачу мав поставити уряд ще на початку війни. Тому треба про це говорити, а не про гіпотетичні наступи. Однак, війну треба виграти. Проте багато урядовців і мерів почали себе поводити ніби ми вже перемогли. Нічого ще не закінчено. Чому ми не перевели економіку на військові рейки та чому немає належної підготовки людей перед відправкою на передову? Ці питання постійно задають владі військові експерти. Напевно урядовцям не вистачає мізків. Крім того, треба менше мародерити. А ті, хто кричать, що ми дійдемо до кордонів 1991 року, не хочуть сидіти з автоматом в окопі на відстані 10−15 метрів від ворога. У нас дуже багато балоболів. Тому у народа мають бути мізки, щоб робити висновки. Нагадаю, що нам 20 лютого 2022 року розповіли, що ніяких російських угрупувань на кордоні немає. Такі самі болоболи зараз нам розповідають інші речі», — резюмує О. Білецький.

Нагадаємо, що офіційний представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що найближчі тижні будуть «критичними» у війні.

Як передає CNN його слова, Штати вважають, що президент рф путін «спробує почати ще один наступ» і, можливо, за багатьма напрямками.

Рекомендовані публікації