Задача громадянського суспільства — контролювати всі три гілки державної влади, — військовий

В Україні має бути конституційна просвіта. Усьому старому політикуму не вигідно, щоб люди знали свої права. Вони бояться свідомих людей.

Задача громадянського суспільства — контролювати всі три гілки державної влади, — військовий

Про це заявив військовий і майданівець Володимир Колодзінський у коментарі телеканалу I-UA.tv.

«В Україні протягом 30 років проходила зміна політичних режимів, а не політичних еліт. Зараз починає активно виходити на політичну арену громадянське суспільство, яке має створити гідну конкуренцію апарату державної влади. Це і буде самоврядування. Громадяни мусять знати та вміти захищати свої права. Має бути утвердження ідеології та практик реалізації прав і свобод громадян», — зазначив він.

За його словами, завдяки своїй мові та культурі Україна орієнтована на європейські цінності, якими є гідність, свобода та права.

«Державна та місцева номенклатура поводяться як царьки, неправомірно утверджує феодальні відносини з народом, що є кримінальним злочином. Тому певна частина українського народу, яка конституційно необізнана, не знає своїх прав, вихована в дусі комуністичного матеріалізму, бачить в євроінтеграції можливість знайти собі більш багато пана, ніж українська держава, в обличчі державних органів влади. І тому представники органів влади бояться, що народ усвідомить свої конституційні права, скине їх і притягне до відповідальності. Вони спекулюють на європейських настроях народу, але при цьому роблять те, що треба їм, а не народу», — вважає військовослужбовець.

Він наголосив, що Україна протягом 30 років знищувала армію та українську ідентичність, головною складовою якої є мова.

«Необхідно зібрати всіх президентів і заставити їх звітуватися. Український народ, який доведений до зубожіння, думає, як вижити, а всі президенти та практично 95% депутатів усіх рівнів і каденцій повністю забезпечені. У тих, хто воював, є гостре відчуття несправедливості до спритників, які перебувають у тилу, займаються дерибаном того, що залишилося від попередників. Задача громадянського суспільства — контролювати всі три гілки державної влади в правовому полі», — підкреслив Колодзінський.

Також майданівець сказав, що гальмують створення правової держави представники правоохоронної системи, які керуються старими догмами верховенства закону, що в багатьох випадках суперечать Конституції України.

«Необхідно провести люстрацію у всіх трьох гілках державної влади, а це може робити тільки народ при підтримці Президента України як гаранта Конституції України. Сутність місцевого самоврядування — це залучення громадян до безпосередньої участі у вирішенні політичних, економічних, соціальних та інших питань. Тому що ніхто, окрім мешканців територіальної громади, краще не знає їхніх потреб. Органи влади дистанціюються від народу. Потрібно заборонити представницьким органам влади вживати слово „влада“ щодо себе. Вони можуть посилатися лише на тимчасово делеговані їм народом повноваження», — пояснив військовий.

На його думку, створення громадянського суспільства через правову та патріотичну просвіту є гарантією перемоги над російсько-радянсько-більшовицькою системою, яка веде проти нас воєнну агресію, і яка ще існує в головах певної частини українського суспільства.

«Тому ми маємо започаткувати боротьбу з внутрішнім ворогом, якого легко ідентифікувати як носія культури „руського міра“. Український народ має усвідомити, що право просто так не дається, право захищається, виборюється та відстоюється», — додав Колодзінський.