Створення Антикорупційної ради при Міноборони це фікція — правозахисник

Створена Антикорупційна рада при Міноборони не здолає корупцію. На це є певні причини.

Створення Антикорупційної ради при Міноборони це фікція — правозахисник

Про це в коментарі заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

«Розбирався звідки ж в Міноборони корупція? Виявляється вони діють на підставі положення Верховної Ради УССР від 1991 року. Виявляється, що в цій постанові немає посади міністр оборони. Тому як у нас протягом 30 років призначали міністрів на посаду, яка не була створена? Крім того, не було прийнято закон про Міноборони», — каже правозахисник.

Він підкреслив, що Антикорупційна рада при Міноборони не здолає корупцію, тому що Олексій Резніков не допускає їх для того, щоб вони контролювали.

" Тому створення Антикорупційної ради при Міноборони це фікція. До речі, в Мінборони паралельно створювали свою громадську раду для того, щоб витоки про корупцію не були оприлюднені. Йде така гра і ще й під час повномасштабного вторгнення рф. Тому це питання треба підіймати на державному рівні та приймати закон про Міноборону, а також створювати посаду міністра оборони. Адже зараз виникає питання на підставі чого призначають Резнікова чи іншого міністра оборони. Саме з цього і починається корупція. Адже жодна зброя не була взята на облік. Нагадаю, що за часів президенства Порошенка вибухали склади з боєприпасами. Однак ніхто за це не поніс покарання. А це великі збитки. Крім того, зброю продавали та вивозили з країни. Хто дав на це право? Зокрема продавати наші танки, які нам зараз необхідні", — резюмує експерт.

Нагадаємо, що затверджено склад Громадської антикорупційної ради при Міноборони, яку обирали українці на загальнонаціональному голосуванні у березні.